Poliranje avta – le s kakovostnim poliranjem do celovite zaščite vozil

Vaše vozilo je izpostavljeno različnim zunanjim dejavnikom in če ni primerno zaščiteno, ga ti lahko poškodujejo. Rešitev predstavlja poliranje avta, postopek, ki odstrani poškodbe, ki jih povzročajo sonce, onesnaževanje ozračja, različni predmeti (kamenčki, vejice), smola, nekakovostni šamponi in brisanje z neustreznimi krpami. Vozilo, ki je vsaj enkrat letno deležno tega lepotnega in zdravilnega tretmaja, je lahko tudi po desetih letih prav tako sijoče in lepo kot novo. S poliranjem zagotovimo boljšo obstojnost in sijaj laka, hkrati pa zagotovimo, da je vozilo bolj odporno na kamenčke in umazanijo. 

Danes kakovostnega in učinkovitega poliranja vozil ni več mogoče izvajati doma, saj so novodobne paste težje za obdelavo. Strokovnjaki v Avtopralnici Horvat bodo poliranje avta opravili s pomočjo ustreznih, za to namenjenih naprav.

 

Poliranje vozil priporočljivo vsaj enkrat letno

Poliranje avta po ugodni ceniZa poliranje avta se najbolje odločiti pozno jeseni pred zimo ali pa v spomladanskem času, takoj ko se hladni dnevi končajo. Še posebej nujno pa je takrat, ko imate avto parkiran pod drevesi, saj lahko smola ali sokovi sadežev na drevesu poškodujejo vaš avtomobil.

Osebni avtomobil ima povprečno od 120 do 140 mikronov barve. Pri poliranju vozila odstranimo najmanj od 1 do 3 mikronov debeline laka, v primeru težjih prask pa tudi od 5 do 7 mikronov. Vozilo temeljito spoliramo in odstranimo vse nepravilnosti. S tem barvi vrnemo sijaj in globino ter odstranimo zbledelost barve.
Čas poliranja je odvisen od barve in trdote laka – temne barve s trdim lakom se bodo polirale dlje časa kot ostale. Zanje so potrebne tudi bolj agresivne polirne paste in gobice, da dosežemo popolno korekcijo, ki ustreza našim visokim standardom.

 

Poliranje avta – cena odvisna od več dejavnikov

Cena poliranja je odvisna od velikosti avtomobila, barve, poškodovanosti laka ter seveda od izbranega paketa poliranja. Končna cena naših storitev je lahko podana, šele ko opravimo predhoden ogled vozila, in je seveda odvisna tudi od dogovora s stranko. Zato vam končne cene poliranja ne moremo podati na podlagi vašega opisa avtomobila preko telefonskega razgovora. Pri zelo poškodovanem laku lahko pride do odstopanja cen zaradi uporabe posebnih metod in tehnik, o čemer pa seveda predhodno obvestimo stranko.

V ponudbi imamo sedem različnih paketov, vsak izmed njih pa predstavlja celoto, ki zajema strokovno usposobljenost, znanje, čas in kakovost produktov, s katerimi delamo. Cene paketov se gibljejo od 150 € za paket Polish 150, ki vključuje klasično poliranje vozil in odpravljanje napak, do 5000 € za paket Concrete 5.