Čiščenje avtomobila – globinsko in kemično čiščenje za čist in svež avto

Ko govorimo o čiščenju avtomobila, večina pomisli le na zunanje pranje ter sesanje notranjosti vozila in čiščenje armature. Z navadnim sesalcem sicer lahko iz vozila odstranimo kar veliko umazanije, še vedno pa na sedežih, na tkanini na strehi vozila in na drugih tkaninah ostane ogromno prahu in pršic, ki so očem nevidne. Površine v avtomobilu se lahko zelo hitro umažejo, saj vsakič, ko se usedemo v avtomobil, vanj od zunaj nehote prinesemo nekaj umazanije. Tudi hrana in pijača, ki jo morebiti jemo oz. pijemo v avtu, pusti posledice. Že če samo sedimo v avtu, v njem puščamo lase, ličila in druge onesnaževalce.
Tkanine v avtomobilu pa niso izpostavljene samo umazaniji, ampak tudi zunanjim vplivom, kot so temperaturne razlike, obraba istih mest in obsevanje sončnih žarkov skozi stekla. Tkanine tako s časom postanejo blede, prašne, na njih pa se lahko pojavijo celo madeži.
Temeljito globinsko in kemično čiščenje bo v celoti obnovilo notranjost vašega avta od stropa do tal, očiščeni in odstranjeni bodo vsi madeži ter neprijetne vonjave.

 

Generalno čiščenje avta vsaj trikrat na leto

Globinsko čiščenje avtomobila obsega temeljito čiščenje avtomobilskih sedežev, talnih oblog, stropa vozila, vratnih tekstilnih oblog, plastike in vsega ostalega v notranjosti vašega jeklenega konjička. Sledi kemično čiščenje, pri katerem se celotna notranjost avtomobila očisti z blagimi, ekološko neoporečnimi čistili, namenjenimi čiščenju materialov v avtomobilu. Pri generalnem globinskem in kemičnem čiščenju očistimo tudi stekla na zunanji in notranji strani, odstranimo nalepke in nebleščeč premaz plastike in armature.
Globinsko kemično čiščenje avtomobilaMedtem ko se lahko osnovnega čiščenja lotimo kar sami, pa je globinsko čiščenje vašega avtomobila, zlasti kemično, bolje prepustiti za to usposobljenim. V nasprotnem primeru se lahko material med čiščenjem hitro poškoduje. Zaposleni v Avtopralnici Horvat pa poznajo vse materiale in tudi postopke čiščenja zanje.

Mokro čiščenje vseh tkanin v avtomobilu res učinkovito odstrani vso umazanijo, na tak način pa se lahko znebite tudi neprijetnega vonja po cigaretah ali pa katere druge neprijetne vonjave, ki se je naselila v vaše vozilo. Da bo notranjost vašega avta ves čas čista, sveža in negovana, vam svetujemo, da se vsaj trikrat na leto odločite tudi za temeljito globinsko in kemično čiščenje avtomobila.